Wilt u walkie talkies aanschaffen?

Misschien kent u ze nog wel van vroeger, de speelgoed walkie talkies waarmee je kon communiceren met mensen in uw omgeving binnen een bepaalde straal. Dit waren waarschijnlijk speelgoed walkie talkies. Of de walkie talkies die in het televisieprogramma: “wie is de mol”, worden gebruikt voor verschillende spellen. Deze portofoons zijn er ook gewoon voor uw kantoor en u heeft er over het algemeen niet eens een vergunning voor nodig.

Heeft u een vergunning nodig voor het gebruik?

Voor het gebruik van een walkie talkie heeft u niet altijd een vergunning nodig. De walkie talkies van Motorola en Kenwood zijn vergunningsvrij en kunnen direct gebruikt worden nadat u ze ontvangen heeft.

Wat u kunt doen met een portofoon

Een portofoon of walkie talkie geeft u de mogelijkheid om op een beperkte afstand te communiceren met andere mensen met een portofoon. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van andere netwerken.

Waar worden ze gebruikt?

De walkie talkie is in verschillende branches te gebruiken, hierbij kunt u denken aan de horeca, BHV of politie. Maar ook in uw vrijetijd kunnen ze handig zijn, wanneer u bijvoorbeeld gaat wintersporten, omdat in de bergen uw telefoon niet altijd even goed werkt.

Hoe u een portofoon moet gebruiken.

Wanneer u gebruik wilt gaan maken van uw walkie talkie is het zaak dat u hem eerst aanzet. Dit doet u door op de aan/uit knop te drukken of te draaien aan de volumeknop. Door de accu en de antenne is het mogelijk om nu te communiceren met andere walkie talkies. Het is wel van belang dat u op dezelfde radiofrequentie of hetzelfde kanaal zit als de persoon waarmee u wilt communiceren. De meeste walkie talkies beschikken over 8 kanalen. Vaak kunt u op het display zien op welk kanaal u momenteel zit, wanneer u geen display heeft kunt u het zien aan de knop waarmee u de frequentie selecteert.